top of page
Reisverzekering

REISVERZEKERINGEN

Vertrek in alle gemoedsrust dankzij onze selectie reisverzekeringen. Al onze reisbijstandsformules dekken de repatriëring van de zieke of de gewonde en zijn verzekerde medereizigers, alsook de vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een naaste in België.

JAARLIJKSE EN TIJDELIJKE REISANNULATIEVERZEKERINGEN

De annulatieverzekering biedt u een financiële bescherming voor al uw reizen het hele jaar door of voor één bepaalde reis, van lange of korte duur, in het buitenland of in België, ongeacht de gekozen boekingsmethode.

ENKELE GARANTIES VAN DE ANNULATIEVERZEKERING

• gezondheidsproblemen van uzelf of van uw naasten
• ontslag om economische redenen
• nieuw arbeidscontract
• herexamen
• belangrijke schade aan uw woning
• te laat aankomen bij inscheping ten gevolge van autopech of een ongeluk met uw wagen
• …

De reisannulatieverzekering voor alle type reizen.

ONTVANG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Bescherming tijdens uw vakantie met repatriëring en betaalde medische kosten of huurwaarborg, of vóór uw vertrek met reisannulatie of -wijziging.

arrow&v
Kies je opties

Bedankt voor de inzending!

Covid-19 reisverzekering

FAQ REISVERZEKERING EN COVID-19

Antwoord op de meestgestelde vragen

BEN IK GEDEKT VOOR MEDISCHE BIJSTAND EN MEDISCHE KOSTEN IN HET BUITENLAND IN GEVAL VAN COVID-19?

Ja.

Als u in het buitenland ziek wordt ( ook door COVID-19), zal Europ Assistance u bijstaan en uw dossier verder opvolgen op basis van het medisch rapport van de behandelende arts. Wij zullen de medische kosten ten laste nemen in overeenstemming met de onderschreven bijstandsformule, na onderzoek van zijn dossier door onze arts.

We zullen echter altijd moeten handelen in overeenstemming met de beslissingen van de lokale overheden (bvb. toegang tot de zone of tot de lokale medische zorg of ziekenhuiszorg) en de sanitaire voorschriften die door de bevoegde overheden worden opgelegd (bv. quarantaine, isolatie, testen, gezondheidsprotocollen, enz.).


Nee.

Als u vertrekt naar een land of gebied waarop een reisverbod van kracht is voor niet-essentiële reizen en u er voor een niet essentiële reis naartoe gaat, zal u niet gedekt zijn voor medische bijstand en medische kosten.

WAT ALS IK BIJ VERTREK GEWEIGERD WORD OP MIJN VLUCHT NA EEN TEMPERATUURCONTROLE OP DE LUCHTHAVEN?

Een te hoge temperatuur kan wijzen op een ziekte. En ziekte is een gedekte gebeurtenis in onze annuleringsverzekering.  In dat geval zullen we uw reis vergoeden als u een geldige annuleringsverzekering heeft onderschreven en ons de nodige documenten en medische attesten kan voorleggen.

WAT ALS IK NIET KAN REIZEN OMWILLE VAN EEN POSITIEVE PCR TEST?

Een positieve test wijst op ziekte. En een ziekte is een gedekte gebeurtenis in onze annuleringsverzekering. In dat geval zullen we uw reis vergoeden als u een geldige annuleringsverzekering heeft onderschreven en ons de nodige documenten en medische attesten kan voorleggen. We zullen u ter plaatse kunnen helpen als u ook over een reisbijstand beschikt en u er medische zorgen nodig zou hebben.

ZAL DE VERZEKERING TUSSENKOMEN ALS IK MIJN REIS WIL ANNULEREN OMDAT IK EN/OF MIJN REISGEZEL COVID-19 HEBBEN OPGELOPEN?

Ja.
Covid-19 is een ziekte. Op basis van een medisch attest (positieve PCR-test) kan de verzekerde de gedekte gebeurtenis inroepen die de annulering van de reis voorziet wegens ziekte.

IK BEVIND ME AL IN HET BUITENLAND. KAN IK ME NOG VERZEKEREN?

Nee, dat is niet helaas niet mogelijk.
We kunnen u alleen een reisbijstand aanbieden als u nog moet vertrekken uit België.

KOMT DE VERZEKERING TUSSEN ALS IK MIJN REIS WIL ANNULEREN NA RISICO OP BESMETTING MET COVID-19 OF WANNEER MIJN MEDEREIZIGER BESMET IS MET COVID-19 EN ÉÉN VAN ONS OP DE DAG VAN VERTREK IN QUARANTAINE MOET BLIJVEN?

Nee.

De verzekerde wordt niet gedekt indien de quarantaine is ingegeven door het enkele feit dat hij in contact is geweest met een positief geval (zolang zijn PCR-test negatief is).


Ja.

Op basis van een medisch attest (positieve PCR-test), zal de verzekerde echter de gedekte gebeurtenis wel kunnen inroepen die de annulering van zijn reis voorziet wegens ziekte.

KOMT EUROP ASSISTANCE TUSSEN ALS MIJN HOTEL ONDER QUARANTAINE WORDT GEPLAATST TEN GEVOLGE VAN EEN BESLISSING VAN DE OVERHEID EN MIJ EXTRA KOSTEN VOOR DIT VERLENGDE VERBLIJF WORDEN AANGEREKEND?

Er geldt enkel een tussenkomst in de kosten van de verlenging van het verblijf in het hotel wanneer deze verlenging aan de zieke persoon wordt opgelegd op bevel van een arts (positieve PCR-test). De tussenkomst bedraagt maximum 500 EUR per zieke persoon en is van toepassing indien de zieke niet op de oorspronkelijk geplande datum naar België kan terugkeren.

bottom of page